Tips om zwanger te worden


Ik heb zelf PCOS en had weinig tot geen bloedingen. Ik wist dat ik op moest schieten als ik nog kinderen wilde krijgen. Daardoor heb ik heel veel zelf onderzoek gedaan en die informatie wil ik graag delen met andere vrouwen.

Standaard tips

  • Bereken je ovulatieperiode. Wanneer je rond deze tijd gemeenschap hebt is de kans dat je zwanger wordt het grootst. Je kunt dit met een ovulatietest testen, maar je kunt dit ook met de temperatuurmethode bijhouden.
    Als je weet wanneer je een eisprong krijgt, dan is de kans op zwangerschap het grootst als je een dag vóór voor je eisprong gemeenschap hebt.
  • Om de dag gemeenschap hebben wordt aangeraden, omdat dit de kwaliteit van het sperma bevordert.
    Om te voorkomen dat het sperma na de gemeenschap uit de vagina naar buiten stroomt wordt wel geadviseerd om de benen omhoog te houden na de gemeenschap. Dit kan ook met een kussentje onder je billen.
  • Laat je partner geen strakke boxers of ondergoed dragen, zodat het zaad niet te warm wordt.
  • De zuurgraad van je vagina is van invloed op de zaadcellen, zorg er daarom voor dat de zuurgraad niet te hoog is. Dit voorkom je door je van onderen niet te wassen met zeep en geen inwendige douche te doen.
  • Ga na het vrijen niet naar het toilet om uit te plassen.
  • Blijf na het vrijen nog een half uurtje liggen.
  • Stop met roken en alcoholgebruik, ook je partner.
    Roken en alcohol hebben een negatieve invloed op de vruchtbaarheid en op de kwaliteit van het sperma. Vanaf je dertigste neemt de vruchtbaarheid af en ook de kwaliteit van het sperma neemt af met de jaren.
  • Begin alvast met het slikken van foliumzuur, dit bevordert de kans op zwangerschap niet maar het verlaagt wel de kans op een kindje met een open ruggetje.

Visolie en Teunisbloemolie

Daarnaast heb ik via een reformhuis het advies gekregen om naast het foliumzuur ook visolie- en teunisbloemolietabletten te slikken.

Visolie:

In een studie is gekeken naar de hoeveelheid omega-3 vetzuren in het bloed en de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren. Hierbij werd gevonden dat vrouwen met een hogere verhouding omega-6 / omega-3 vetzuren meer mannelijke hormonen in het bloed hadden. Bovendien ging een lagere hoeveelheid omega-3 vetzuren gepaard met een slechter lipiden(vetten) profiel in het bloed.

Een gedeelte van de proefpersonen gebruikte gedurende 6 weken dagelijks 4 gram visolie met daarin 1.9 gram omega-3 vetzuren (1266 mg EPA en 633 mg DHA). Hierbij bleek dat in deze relatief korte tijd de hoeveelheid beschikbaar testosteron in het bloed duidelijk daalde, waarbij de grootste daling optrad bij proefpersonen die een hoge ratio van omega-6 / omega-3 vetzuren hadden. Inname van extra omega-3 vetzuren kan mogelijk helpen de hogere concentratie van mannelijke geslachthormonen bij vrouwen met PCOS te verlagen.

Teunisbloemolie:

De Teunisbloem bevat veel gamma-linoleenzuur en linolzuur. Gebruikte plantendelen: de bloemen.

De Teunisbloem werkt goed bij het premenstrueel syndroom (PMS). De Teunisbloem bevat gamma-linoleenzuur, dat in het lichaam wordt omgezet in prostaglandines, waardoor sterke hormoonschommelingen minder worden. Teunisbloemolie heeft een zuiverende werking op een geïrriteerde of ontstoken huid. Teunisbloemolie bestrijdt vochtophoping in gezicht, voeten en handen, reinigt de nieren en is bloedzuiverend. Teunisbloemolie vermindert schilferen en roodheid van de huid, voorkomt jeuk en bevordert genezing van eczeem en psoriasis. Teunisbloemolie helpt multiple sclerose voorkomen. Verzadigde vetten (zuivel) hebben een negatieve invloed op deze ziekte. Vaak speelt ook een overgevoeligheid voor gluten een rol. Teunisbloemolie kan toegepast worden bij hyperactiviteit (ADHD), taaislijmziekte, de menopauze, astma, depressiviteit en (gewrichts)reuma. Teunisbloemolie is meestal verkrijgbaar in capsules.

Niet gebruiken met corticosteroïden, deze gaan de werking van Teunisbloemolie tegen. Niet gebruiken bij epilepsie en manische depressiviteit.

Ik gebruikte ook voor en tijdens de zwangerschap altijd een multi-vitamine voor zwangere vrouwen.

Als je zwanger bent geworden is het goed om door te slikken met foliumzuur en visolie. Maar de teunisbloemolie moet gestaakt worden!

Koolhydraatarm en eiwitrijk-dieet

Zoals al hier op deze site vermeld staat is het verstandig om een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet te houden. Dat zorgt er voor dat er meer balans in de hormoonhuishouding van je lichaam plaatst vindt.
Ga niet echt afvallen maar zorg ervoor dat je goed eet. Afvallen is alleen nadelig als je zwanger probeert te worden.

Check je schildklier werking

Ook hierover staat al het e.e.a. op deze site. Je kan hiervoor een thuistest doen en ook hiervoor heb je de juiste voedingsmiddelen die dit kunnen beïnvloeden.

Bekijk ook het onderzoek dat dr. Kris Poppe gedaan heeft over de werking van de schildklier.

Temperaturen

Ik heb zelf altijd pijnlijke eisprongen. Ik weet niet of dat voor iedereen geldt. Maar dat maakt het wel makkelijker om te bepalen wanneer je het beste gemeenschap moet hebben. Enkele dagen voor en tijdens je eisprong ben je het meest vruchtbaar. Maar om zeker te weten wanneer je eisprong is kan je het beste temperaturen. Ik hield daarvoor een grafiek bij waarin ik iedere ochtend mijn temperatuur noteerde. Zo krijg je een duidelijk beeld van je cyclus en wanneer jouw eisprong ongeveer is. Zodra je temperatuur gaat stijgen is het moment daar voor de gemeenschap.

Op deze site kun je zo'n grafiek downloaden.

Slijmvlies

Waarom dit slijm? Dit slijm helpt de zaadcellen van je partner om naar boven te zwemmen naar de baarmoeder. Zodra je dit (vruchtbare!) slijmverlies hebt (rekbaar, elastisch en ziet er uit als rauw eiwit) en jullie gaan vrijen, is de kans op een zwangerschap erg groot.
Als je dit slijm goed in de gaten gaat houden zal je merken dat wanneer je op de wc zit, er een glibberig, rekbaar en elastisch slijm achterblijft op het wc-papier: bingo dus! (De schede uitgang kan bij vrouwen wat opgezwollen zijn: dat is voor veel vrouwen ook een kenmerk!) Ook voor vrouwen die gestopt zijn met de pil en willen weten wanneer ze weer in hun vruchtbare periode zitten kan dit erg handig zijn.

Een paar dagen na de eisprong zal het slijm veranderen: het is niet meer overvloedig aanwezig en gaat droger worden: een teken voor de vrouw dat ze niet meer in haar meest vruchtbare periode zit.

Als je een duidelijk beeld hebt van je cyclus kan je op deze website het e.e.a. berekenen.

Met deze middelen ben ik, ondanks ik PCOS heb, toch zwanger geworden en heb nu twee kinderen.
Het zijn hulpmiddelen. Iedereen is anders en ik kan niet garanderen dat het bij iedereen zal helpen. Maar ben er wel van overtuigd dat het zeker de kans zal vergroten om zwanger te worden!

Geschreven door Irene

PCOS is een welvaartsziekte. Door de voeding van tegenwoordig neemt het aantal vrouwen met PCOS alleen maar toe. De medische wereld loopt hierin achter. Mijn ervaring heeft geleerd dat veel artsen of specialisten niet goed genoeg op de hoogte zijn van het ziektebeeld. Sommigen gaan zelfs zo ver door PCOS te ontkennen, ondanks dat de symptomen overduidelijk zijn. Dit heeft als gevolg dat heel veel vrouwen tegen een muur oplopen in ziekenhuizen. Het doel voor mij op deze site is om zoveel mogelijk vrouwen die al jaren met deze klachten rondlopen te kunnen helpen en tevens een duidelijker beeld te geven van de onbalans in hun lichaam.

2 reacties:

  1. Welk merk visolie en teunisbloemolie is het beste om te gebruiken ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wanneer je temperatuur weer stijgt, dan is je eisprong al achter de rug. Het is de aanmaak van progesteron na je eisprong die de temperatuur doet stijgen. Vlak voor je ovulatie heb je daling van je temperatuur en dat zou dan het juiste moment moeten zijn om te vrijen. Als je wacht op de stijging van je temperatuur ben je te laat.

    BeantwoordenVerwijderen

 

© 2014 InfoPCOS.blogspot.nl. Alle rechten voorbehouden
Designed by Templateism

Back To Top